December 15, 2017        Register  Login 
 
 
 
Címlap
 
 
 
Tagság
 
 
 
Újságunk
 
 
 
Iskola
 
 
 
Tánc
 
 
 
Klubok
 
 
 
Album
 
 
 
Konzuli hírek
 
 
 
Portré
 
 
 
Fórum
 
 
 
Rendezvény javaslat
 
 
 
English
 
 
Iskola   
Információ Minimize
Ideje:   
Kéthetente szombaton de. 10 - 12-ig
(érkezés: 9.45 és 10 között)
 
Helye: 
Greenwood Senior Center
525 N 85th St., Seattle
 

View Larger Maptd>
 
Bővebb információ: 
Burai Andrea (Iskola igazgató)
Tel.: (206) 364-3746
 
E-mail: Iskola
 
2014-2015 TANÉV Minimize

A foglalkozások 10-órakor kezdődnek

2016    
Szeptember 17
Október  1, 15
November 5, 19
December 3
   
2017  
Január 7, 21
Február 4, 18
Március 4, 18
Április 1, 15
Május 6, 20
Június 3
 
Tandij / Tuition Minimize
 

A szülők lelkesedése aziránt, hogy gyermekeik megtanulják a magyar nyelvet, ismerkedjenek a magyar kultúrával, és a Magyarországon élő szokásokkal, mind-mind hozzájárulnak az Amerikai Magyar Szövetség által szervezett Magyar Iskola sikeres működéséhez.
Az iskola remek lehetőséget kínál az ideérkező új családok részére, hogy találkozzanak más, Seattle-ben és környékén élő magyar szülőkkel, gyerekekkel. Az iskolában kialakult barátságos légkör segít a gyerekeknek abban, hogy ne csak magyar gyökereikhez kerüljenek közelebb, hanem közben találkozzanak, barátságokat kössenek hasonló háttérrel felnövő gyerekekkel.
Bízunk benne, hogy gyermekeink szívükbe zárják az itt szerzett élményeket, mindig örömmel fognak visszagondolni a Magyar Iskolában töltött órákra, és egyben megtapasztalják a magyar közösséghez tartozás fontosságát.

Baba csoport  1 - 3 éves korig 

Csoportvezető:  Flora Carlile / Andrea Clough

A legkisebbek szüleikkel vesznek részt a foglalkozásokon. Együtt tanulnak magyar dalokat, mondókákat, hallgatnak magyar meséket és sokat játszanak.

Óvodás csoport  3 - 6 éves korig 

Csoportvezető:  Sebestyén Ildikó

A gyerekek ebben a csoportban betűkkel és számokkal kezdenek ismerkedni. Alap matematikai műveleteket végzünk és sokat beszélgetünk a természetről, magyar ünnepekről és népszokásokról. Meséket olvasunk, verseket tanulunk és játékok segítségével fejlesztjük a gyerekek szókincsét.   

Középsőcsoport  6 – 8 éves korig

Csoportvezető: Burai Andrea

A Középsőcsoport foglalkozásai általában egy adott témára épülnek, mint pl. színek, számok, állatok, család, évszakok. Sok játékos feladat segítségével próbáljuk fejleszteni a gyerekek magyar nyelvtudását. Ebben a csoportban is tanulnak a gyerekek dalokat, mondókákat, verseket és olvasunk meséket is. Kezdünk ismerkedni a magyar ünnepekkel, szokásokkal.

Nagycsoport  9 éves kortól

Csoportvezető: Larsen Rita

A Nagycsoportban már komoly tanulás folyik. A gyerekek megismerkedhetnek a magyar helyesirással, elsősorban a kiejtés szerinti írásmódot követve. A különböző irodalmi szövegek olvasásának gyakorlásával fejlesztjük a szövegértést és növeljük a gyerekek szókincsét. A vidám, gyakran egy témához kapcsolódó nyelvtani feladatlapok mellett azért játékra is marad idő, melyekkel a gyerekek beszédkészségét fejlesztjük10:00-11:00 Korcsoportoknak megfelelő foglalkozások

11:00-11:15 Tízórai: A szünetben a gyerekek ízletes tízórait fogyaszthatnak

11:15-12:00 Témára lebontott foglalkozás

A gyerekek báboznak, drámajátékot adnak elő, közösen énekelnek és szavalnak, magyar meséket hallgatnak vagy diafilmet néznek. Kézműves foglalkozások keretében ismerkedünk az aktuális amerikai és magyar ünnepekkel.

Nemrégiben történt....... Minimize
Anyák Napja az iskolában
Anyák Napja az iskolában

Anyák Napja a Magyar Iskolában

Édesanyának lenni fantasztikus dolog. De sokszor elég nehéz feladat is. Néha pedig egyszerűen gerilla hadviselés. De mint minden anyuka tudja, az a pár pillanat, amelyek során gyermekeinket tündökölni látjuk, az a pár szép szó, amivel felénk való szeretetüket kimutatják, minden kételyünket elűzi és már dagad is a keblünk, hogy mi is az anyák szent seregébe tartozunk.

Krupanics Zsuzsának és lelkes kis csapatának köszönhetően mindannyian így érezhettük magunkat a Magyar Iskola anyák napi ünnepsége során. Míg rendszerint az iskola a szülők (főként anyukák) aktív bevonásával működik, aznap ki lettünk tiltva az iskolát kezdő kézügyességi foglalkozásról. Mi, anyukák, vígan átadtuk a vezető szerepet és félrevonultunk csevegni, amíg Zsuzsa, Homoródi Orsi és egy pár apuka segítségével a gyerekek titokban gyönyörű nyakláncokat és karkötőket fűztek nekünk. Ezután a gyerekek próbáltak (még mindig titokban!), mi pedig kezdtünk egyre kíváncsibbak lenni, hogy mi folyhat ott a nagy teremben, zárt ajtók mögött. Mikor végül kinyílt az ajtó és bemehettünk, kis lurkóinkat tulipánokkal a kezükben, fejdíszekkel feldíszítve, áhítatos csendben felsorakozva találtuk. Aki ismeri a két tűzről pattant fiamat annak nem kell mondanom, hogy nekem már ettől könnybe lábadt a szemem. De ez még csak a kezdet volt. Ünneplőbe öltözve, virágaikat és a reggel titokban készített nyakláncokat szorongatva szavaltak és énekeltek közösen, majd külön-külön is fellépve. Ami különösen megható volt, az az, hogy ezek ugyanazok a dalok és versek voltak, amiket még mi adtunk elő annak idején a mi anyukáinknak. Végül sok puszi és ölelés kíséretében átadták nekünk az addigra már halálra szorongatott tulipánokat és gyönyörű ékszereket. Ezután következett az ünnepi uzsonna, ahol Zsuzsa, Orsi, Jobson Livi és egy pár lelkes nagymama által elkészített finomságokból válogathatott az egész ünneplő sereg.

Nem túlzok, mikor az mondom, hogy életem legemlékezetesebb anyák napi ünnepsége volt az idei. Köszönet még egyszer a Magyar Iskola összes tanárának, akik lelkesedésükkel és munkájukkal lehetőve tették ezt a szép napot.

- Magun Olga

Anyák Napja az iskolában
Halloween parti az iskolában
Halloween parti az iskolában

 

Október végén Halloween hangulat uralkoott mindenhol, természetesen a Magyar Iskolában is. Szinte már hagyománnyá vált, hogy Halloween-kor a templom felső szintjén gyűlünk össze és a terem feldíszítése után kezdődik a parti. Az édes kis diákok hercegnőkké, angyalokká, pingvinné, oroszlánná, cicává váltak és még sorolhatnám a jelmezek sokaságát. Idén, a szülők nagy dicséretére, felnőtt jelmezekből is igen sok volt. Többek között volt egy orvosunk, egy kalózunk és sok-sok boszorkánk. A jelmezek bemutatása után közös éneklés és játszás következett. Nem maradhatott el a szülők által készített tízórai sem. Mennyi finomsag volt az asztalon! Miután mindenki jól lakott, a gyerekeket négy csoportba osztottuk, és négy állomáson gyűjthettek Halloween édességeket, ha az adott állomás játékos feladatait elvégezték. Volt ahol énekelni kellett, volt ahol kirakós játékokkal kellett megbirkózniuk a gyerkőcöknek és volt babzsák dobás, patak átugrás, meseolvasás is. A jó hangulathoz minden adott volt, nagyon jól éreztük magunkat. 
Halloween parti az iskolában